Cum sa construiesti o echipa de succes

Cine consideră că lucrează mai bine pe cont propriu nu știe ce înseamnă o echipă bine sudată. Sigur că uneori avem nevoie de liniște, de timpul nostru, de ocazia de a realiza anumite taskuri în liniște, în liniștea propriilor gânduri. Totuși, exisă o vorbă din popor care zice că „unde-s doi puterea crește”, ceea ce înseamnă că lucrurile se așează mult mai bine în cadrul echipei.

Curios cum se construiește o echipă de succes? Înscrie-te la un curs de management și află secretele specialiștilor! Până aplici, îți poți face o idee din rândurile următoare. Descoperă, parcurgând acest articol până la final, câteva sfaturi cu ajutorul cărora poți crea o echipă bine sudată.

Stabilește-ți așteptări realiste

E important ca tu să-ți trasezi așteptări realiste și să le comunici noilor membrii încă de la început. Ei sunt singuri într-un mediu nou, într-un grup de oameni necunoscuți. E nevoie de timp pentru a se adapta, dar și pentru a înțelege cu adevărat cum funcționează lucrurile. Astfel, se recomandă ca nou veniții să cunoască încă de la început regulile de conduită și procesele de lucru. Chiar dacă au mai lucrat pe aceeași poziție, e absolut firesc să nu cunoască regulile companiei. Fiecare organizație are propria politică de funcționare.

Respectă membrii echipei

Nu toți se pot adapta la ceea ce presupune lucru în echipă, iar cel mai sumbru scenariu este acela în care conducătorul este cel care nu oferă nici măcar un gram de respect celor din subordine. E important să îți respecți colegii ca indivizi. Fiecare are propria poveste, propriile valori, experiențe și abilități. Rolul tău este acela de a le depista și de plusa acolo unde trebuie.

Creează conexiuni în cadrul echipei

Cum liderul respectă membrii echipei, aceștia trebuie să respecte liderul și, în același timp, să creeze conexiuni între ei. Liderul este cel care trebuie să-i încurajeze la dialog, cel care să găsească noi motive de a crea legături, de a sărbători succesul și de a evada din rutina zilnică de la birou.

Molipsește-i pe toți cu entuziasmul tău

Hai să facem un exercițiu de imaginație! Avem în față două uși. Pe cea din dreapta intră șeful cu o falcă în cer și una în pământ, încruntat, cu privirea în pământ, rostind un „Bună dimineață!” lipsit de vlagă și entuziasm. Pe ușa din stânga intre șeful zâmbitor, cu o cafea în mână, privindu-i bucuros pe toți după ce rostește „Bună dimineața, dragilor! Zi ușoară să avem!”. Cine ai vrea să te conducă? E mult mai ușor să modelezi comportamente și să șlefuiești talente cu motivație pozitivă.

Comunică deschis

Dacă ești nemulțumit de ceva, trebuie să spui. Dacă echipa a obținut rezultate pozitive, trebuie să spui. Dacă te îngrijorează ceva, trebuie să spui. O echipă de succes se bazează pe comunicare. Atât liderul cât și membrii echipei spun ceea ce simt și ceea ce cred, fără temeri sau constrângeri.

Optează pentru diversitate

E greșit să cauți oameni construiți după chipul și asemănarea ta. Încearcă să creezi o echipă diversificată, cu oameni care cunosc informațiile de bază ale domeniului, dar excelează fiecare la un anumit punct diferit. Așa vei putea acoperi toate nevoile.

Caută să oferi și să primești încredere

Sunt oameni care ne inspiră încredere de la prima vedere și oameni care ne lasă cu multe semne de întrebare încă de la prima întâlnire. Caută să construiești o echipă în care să ai încredere.

Așadar, nu e ușor să formezi o echipă de succes, dar dacă investești suficient timp și energie, e imposibil să nu găsești oamenii care să se potrivească stilului tău de lucru.