3 mituri despre implanturile mamare pe care nu ar trebui să le crezi

photo-1605109015365-9921914f9eb0

Dacă te gândești să optezi pentru o operație de augmentare mamară, este normal să ai o mulțime de întrebări cu privire la procedură și să cauți informații care să te ajute să iei o decizie corectă. Există numeroase mituri cu privire la implanturile mamare care îți pot crea o imagine greșită asupra procedurii. Află din articolul de mai jos 3 dintre cele mai răspândite mituri despre augmentarea mamară și care este adevărul din spatele lor.   

Implanturile mamare nu arată natural

Mitul că implanturile mamare nu arată natural este foarte răspândit, dar nu este adevărat. În prezent, datorită tehnicilor moderne ale chirurgiei estetice, se remarcă foarte greu diferența dintre sânii naturali și implanturi mamare.

În timpul consultației, chirurgul va discuta despre obiectivele fiecărei paciente și va avea în vedere forma corpului, dimensiunea dorită și proporțiile pentru a ajunge la un rezultat care să se potrivească perfect cu trăsăturile naturale ale corpului. De asemenea, implanturile mamare sunt fabricate din materiale care imită foarte bine textura și flexibilitatea țesutului mamar natural. În plus, implantul poate fi plasat sub sau deasupra mușchiului pectoral pentru un aspect mai natural.

Dacă ești interesată de proceduri estetice, precum augmentarea mamară sau blefaroplastie superioara, poți programa un consult la Dr. Anatolie Taran.

Implanturile mamare afectează alăptarea

Mitul legat de impactul implanturilor mamare asupra alăptării este des întâlnit, însă majoritatea femeilor care au suferit o intervenție de augmentare mamară pot alăpta fără probleme. Alăptarea este influențată de mai mulți factori, inclusiv de dimensiunea implantului, plasarea acestuia și tipul de incizie.

În general, doar un procent mic de femei întâmpină dificultăți în alăptare după o intervenție de augmentare mamară. Dificultățile sunt legate de utilizarea unor implanturi disproporționat de mari în raport cu dimensiunile corpului, care pot pune presiune asupra țesuturilor mamare și pot afecta producția de lapte. În cazul implanturilor plasate sub mușchiul pectoral, riscul de dificultăți de alăptare este minim, deoarece această poziționare reduce impactul asupra țesutului. De asemenea, inciziile realizate în jurul areolei pot afecta glandele mamare și nervii, ceea ce poate duce la disconfort sau dificultăți de alăptare. 

Însă, femeile cu implanturi mamare au un risc mai crescut de a dezvolta mastită (infecția țesutului mamar).

În ceea ce privește siguranța alăptării, studiile arată că nu există niciun risc pentru sănătatea copilului. Materialele folosite pentru implanturi nu se regăsesc în laptele matern.

Intervenția lasă cicatrici vizibile

Mitul că intervențiile de augmentare mamară lasă cicatrici vizibile și inestetice nu reflectă realitatea. Tehnologia și tehnicile moderne au evoluat semnificativ, iar în prezent cicatricile sunt mult mai subtile. În funcție de locația inciziilor, cicatricile pot fi aproape invizibile. De exemplu, inciziile pot fi ascunse complet sub sâni, iar incizia în jurul areolei se va potrivi în timp cu schimbările naturale ale pielii. De asemenea, există posibilitatea inciziei în zona axilei.

Chirurgul va alege tehnica potrivită pentru a obține cele mai bune rezultate estetice, în funcție de anatomia și nevoile pacientei.