5 idei pentru mobilarea camerei de oaspeți

O cameră pentru oaspeți este binevenită în orice locuință. În loc să îi lași pe oaspeți să doarmă pe canapea, o cameră pentru oaspeți le oferă musafirilor tăi un spațiu privat în care să se relaxeze în seara respectivă.

  1. Alege un pat confortabil

Nu există nimic mai bun pentru confortul oaspeților decât un somn odihnitor. Un pat confortabil este cheia pentru a face ca oaspeții să se simtă bine în casa ta. Alege un pat care să se potrivească dimensiunilor camerei, astfel încât să existe suficient spațiu pentru a te mișca liber în jurul lui. Dacă camera este mică, optează pentru un mobilier premium de dimensiuni mai mici, dar la fel de confortabil.

  1. Oferă spațiu pentru haine

Când îți pregătești camera pentru oaspeți, nu uita să le oferi un loc unde să-și poată depozita hainele. Mobilează camera respectivă cu un dulap care să aibă și umerașe suficiente. Instalează și o oglindă pe fundalul unui perete verde modern, astfel  oaspeții vor fi bucuroși să-și poată vedea întreaga lor ținută înainte de a pleca din casă.

  1. Lampă de noptieră

Imaginează-ți următorul scenariu: oaspeții tăi se trezesc în miez de noapte și trebuie să ajungă la baie prin întuneric. Nu sună prea bine, nu-i așa? O lampă de noptieră oferă o lumină blândă, suficient de puternică pentru a ghida oaspeții prin cameră, dar destul de subtilă pentru a nu-i deranja pe ceilalți. Astfel, oaspeții se simt mai confortabil, știind că au acces la lumină în caz de nevoie.

  1. Masă de birou

Dacă ai destul spațiu în camera de oaspeți, poate fi o idee bună să adaugi și o masă de birou. O masă de birou poate fi extrem de utilă pentru cei care preferă să-și petreacă timpul liber lucrând la laptop. Aceasta oferă un spațiu ergonomic pentru a lucra, ceea ce poate fi extrem de apreciat, în special în cazul oaspeților care lucrează remote.

O masă de birou este un spațiu care poate fi personalizat în funcție de nevoile fiecărui oaspete, oferindu-le posibilitatea de a se simți ca acasă și de a-și desfășura activitățile într-un mediu familiar.

  1. Rafturi pentru plante verzi

Adaugă niște plante verzi în camera de oaspeți. Poți face acest lucru prin instalarea unor rafturi de diferite dimensiuni care vor completa estetica generală a spațiului. Așează diferite plante pe aceste rafturi, creând astfel un decor natural în camera de oaspeți. Ai putea să alegi plante cu flori colorate sau în funcție de cum vrei să arate camera. 

Studiile arată că prezența plantelor în încăperi poate ajuta la reducerea nivelului de stres. Respectiv, oaspeții tăi se vor putea simți cu adevărat relaxați. 

Există o varietate de idei pentru mobilarea camerei de oaspeți. Important este să amenajezi un spațiu în care oaspeții tăi să se simtă ca acasă.