5 lucruri care nu ar trebui să îți lipsească niciodată din mașină

Există anumite lucruri pe care ar trebui să le ai întotdeauna la îndemână în mașină pentru a face față oricăror situații care pot apărea pe drum. Aceste elemente nu numai că îți pot salva ziua în caz de urgență, dar pot contribui și la confortul călătoriei tale.

 1. Kit de prim ajutor 

Este întotdeauna util să ai la îndemână un kit de prim ajutor în caz de răni minore sau tăieturi care necesită curățare. Câteva elemente pe care ar trebui să le păstrezi în kit-ul tău de prim ajutor sunt:

 • Bandaje
 • Pansamente
 • Spray sau gel antibacterian
 • Analgezic
 • Pensetă
 • Foarfece
 • Alcool sanitar
 • Ață din materiale plastice
 1. Produse de detailing auto

Produsele de detailing auto sunt elemente necesare pentru orice șofer care își dorește să-și păstreze mașina într-o stare impecabilă. Poate că nu este cazul să ai pasta de polish masina mereu la îndemână, dar totuși există produse de detailing de care poți avea nevoie oricând. Un motiv pentru care ar trebui să ai astfel de produse în mașină este pentru că acestea îți oferă posibilitatea de a face curățenia rapid și eficient, chiar și atunci când ești în mișcare sau când timpul este limitat. 

De asemenea, este bine sa ai la indemana câteva lavete microfibra auto și spray-urile de curățat, care te ajută să elimini rapid murdăria, petele sau urmele de apă de pe diverse suprafețe ale mașinii tale. Sunt ușor de utilizat și versatile, fiind potrivite pentru o varietate de suprafețe.

 1. Încărcător suplimentar pentru telefon

Este recomandat să ai un încărcător suplimentar pentru telefon. Dacă te îndrepți spre un loc necunoscut sau eşti departe de casă, vei avea întotdeauna nevoie de un telefon încărcat pentru a contacta pe cineva în caz de urgență. Același lucru este valabil și în cazul în care te confrunți cu o defecțiune și ai nevoie să suni după ajutor.

 1. Un set mic de unelte

Un mic set de unelte poate fi extrem de util pentru diverse reparații rapide în timpul călătoriilor tale cu mașina. Indiferent dacă te confrunți cu o problemă legată de roți, o piuliță care trebuie strânsă sau un lucru care trebuie reparat în interiorul mașinii, un set de unelte te poate ajuta să rezolvi rapid și eficient aceste situații neprevăzute. 

Este important să ai uneltele potrivite la îndemână în caz de urgență, în loc să aștepți ajutorul unui mecanic sau să cauți un service de reparații auto.

 1. Roată de rezervă

În situația în care te confrunți cu o pană pe drum, o roată de rezervă îți poate salva ziua și te poate ajuta să continui călătoria. În loc să aștepți ore întregi pentru asistență rutieră sau să cauți un service auto, poți schimba rapid roata uzată cu roata de rezervă și să reiei drumul fără prea multe bătăi de cap.

Încearcă să păstrezi toate aceste elemente în mașina ta. În așa fel, vei putea rezolva orice situații neprevăzute care pot apărea în timpul condusului.