Descoperă obiectivele turistice din Como.

Cuprins

Obiective turistice Como: Introducere

Como este un oraș situat în regiunea Lombardia, Italia, cunoscut pentru frumusețea sa naturală și istorică. Orașul Como este un important centru turistic, atras de milioane de turiști în fiecare an. În acest capitol, vom explora principalele obiective turistice din Como, de la lacul Como și împrejurimile sale, până la centrul istoric și muzeele sale.

Istoricul orașului Como

Orașul Como are o istorie bogată, care datează încă din epoca romană. În secolul I î.Hr., Como a fost un important centru comercial și cultural, datorită poziției sale strategice la intersecția drumurilor care legau Milano de restul Italiei. În Evul Mediu, Como a fost un important centru de putere, cu o serie de familii nobiliare care au luptat pentru controlul orașului.

Locație și acces

Orașul Como este situat în regiunea Lombardia, Italia, la aproximativ 45 km nord de Milano. Orașul este ușor accesibil cu mașina, trenul sau autobuzul, și are un aeroport internațional în apropiere.

Obiective turistice principale

Como are o serie de obiective turistice principale, printre care lacul Como, Vila Carlotta, Bellagio, Piazza del Duomo, Broletto și multe altele. În acest capitol, vom explora în detaliu aceste obiective turistice și vom descoperi ce le face atât de speciale.

„Como este un oraș care îmbină perfect frumusețea naturală cu istoria și cultura.”

Importanța turismului în Como

Turismul este o parte importantă a economiei orașului Como, cu milioane de turiști care vizitează orașul în fiecare an. Turismul a contribuit la dezvoltarea orașului și a creat oportunități de muncă pentru locuitorii orașului.

 • Obiective turistice naturale: Lacul Como, împrejurimile sale și parcurile naturale.
 • Obiective turistice istorice: Piazza del Duomo, Broletto, și alte monumente istorice.
 • Obiective turistice culturale: Muzeele și galeriile de artă, cum ar fi Muzeul Arheologic Paolo Giovio și Galeria Pliniana.

Concluzie

În acest capitol, am explorat principalele obiective turistice din Como, de la lacul Como și împrejurimile sale, până la centrul istoric și muzeele sale. Am văzut cum turismul a contribuit la dezvoltarea orașului și a creat oportunități de muncă pentru locuitorii orașului. În următoarele capitole, vom explora în detaliu aceste obiective turistice și vom descoperi ce le face atât de speciale.

Obiective turistice Como: Lacul Como și împrejurimile

Lacul Como, unul dintre cele mai frumoase și mai mari lacuri din Italia, este un adevărat paradis pentru turiști. Cu o suprafață de aproximativ 146 km² și o adâncime maximă de 425 de metri, lacul Como este un loc ideal pentru relaxare, sporturi nautice și excursii pe apă. Înconjurat de munți și dealuri, lacul Como oferă o priveliște spectaculoasă și o atmosferă liniștită, perfectă pentru cei care doresc să scape de agitația orașului.

Lacul Como

Lacul Como este un lac de apă dulce, format în urma mișcărilor tectonice și a eroziunii glaciare. Cu o lungime de aproximativ 46 km și o lățime de până la 4,5 km, lacul Como este unul dintre cele mai mari lacuri din Italia. Apele sale cristaline și limpezi fac din el un loc ideal pentru înot, pescuit și alte activități pe apă.

În jurul lacului Como se află mai multe localități și orașe, printre care Bellagio, Varenna și Menaggio. Fiecare dintre aceste localități are propriul său farmec și atracții turistice unice.

Vila Carlotta

Vila Carlotta este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Como. Această vilă istorică a fost construită în secolul al XVIII-lea și a fost reședința familiei Clerici. În prezent, vila găzduiește o colecție impresionantă de artă, care include opere de artă ale unor artiști faimoși, cum ar fi Canova și Thorvaldsen.

Vila Carlotta este cunoscută și pentru grădina sa frumoasă, care oferă o priveliște spectaculoasă asupra lacului Como. Grădina este decorată cu statui și fântâni, și este un loc ideal pentru relaxare și meditație.

Bellagio

Bellagio este un oraș situat pe malul lacului Como, cunoscut pentru arhitectura sa frumoasă și pentru atmosfera sa liniștită. Orașul este format din mai multe străzi înguste și piețe, care sunt decorate cu flori și plante.

Unul dintre cele mai importante obiective turistice din Bellagio este Villa Melzi, o vilă istorică care a fost construită în secolul al XIX-lea. Vila este cunoscută pentru grădina sa frumoasă și pentru colecția sa de artă.

„Lacul Como este un loc magic, unde natura și istoria se întâlnesc într-un mod unic.”

Intrebari/Raspunsuri: Mituri sau Realitate?

Întrebare: Este lacul Como un loc sigur pentru înot și sporturi nautice?

Răspuns: Da, lacul Como este un loc sigur pentru înot și sporturi nautice, dar este important să respectăm regulile de siguranță și să ne asigurăm că suntem echipați corespunzător.

Întrebare: Ce este cel mai bun mod de a vizita lacul Como?

Răspuns: Cel mai bun mod de a vizita lacul Como este să luați un ferry sau o barcă și să explorați lacul și împrejurimile sale.

Întrebare: Este Bellagio un oraș scump?

Răspuns: Bellagio este un oraș care oferă o gamă largă de opțiuni de cazare și de mâncare, de la cele mai ieftine la cele mai scumpe. Este important să planificați în avans și să alegeți opțiunile care se potrivesc cel mai bine nevoilor și bugetului dvs.

Obiective turistice Como: Centrul istoric

Centrul istoric al orașului Como este un loc în care istoria și arhitectura se întâlnesc într-un mod fascinant. Acest capitol vă prezintă principalele obiective turistice din centrul istoric al orașului Como, locuri care trebuie să le vizitați atunci când ajungeți în acest oraș minunat.

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo este una dintre cele mai importante piețe din centrul istoric al orașului Como. Această piață este dominată de impresionanta catedrală din Como, care datează din secolul al XIV-lea. Catedrala este un exemplu excelent de arhitectură gotică și este decorată cu ornamente și sculpturi frumoase. În centrul pieței se află o statuie a lui Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice.

În jurul pieței se află mai multe clădiri istorice, printre care și Broletto, un fost palat municipal din secolul al XIII-lea. Acesta găzduiește acum o bibliotecă și un muzeu de istorie locală.

Broletto

Broletto este unul dintre cele mai vechi și mai importante clădiri din centrul istoric al orașului Como. Acesta a fost construit în secolul al XIII-lea și a fost folosit ca palat municipal până în secolul al XIX-lea. Astăzi, Broletto găzduiește o bibliotecă și un muzeu de istorie locală, unde puteți afla mai multe despre istoria orașului Como.

Broletto este un exemplu excelent de arhitectură medievală și este decorat cu ornamente și sculpturi frumoase. În interior, puteți găsi o colecție de artefacte și documente istorice care prezintă istoria orașului Como.

Străzile și piețele istorice

Străzile și piețele istorice din centrul orașului Como sunt pline de viață și istorie. Puteți găsi aici mai multe clădiri istorice, printre care și Casa del Fascio, un fost sediu al partidului fascist italian.

Una dintre cele mai frumoase străzi istorice din Como este Via Vittorio Emanuele, care este plină de magazine, restaurante și cafenele. Aici puteți găsi tot felul de produse locale, de la mâncare și băuturi până la suveniruri și obiecte de artă.

În centrul istoric al orașului Como, puteți găsi și mai multe piețe istorice, printre care și Piazza San Fedele și Piazza Mercato. Aceste piețe sunt pline de viață și sunt locuri excelente pentru a vă relaxa și a vă bucura de atmosfera orașului.

„Como este un oraș care îmbină istoria și frumusețea într-un mod unic. Centrul istoric al orașului este un loc în care trebuie să vă aflați cel puțin o dată în viață.”

În centrul istoric al orașului Como, puteți găsi tot felul de obiective turistice, de la catedrale și palate până la străzi și piețe istorice. Acest loc este perfect pentru cei care iubesc istoria, arhitectura și cultura.

 • Piazza del Duomo: o piață istorică în centrul orașului Como, dominată de catedrala din Como.
 • Broletto: un fost palat municipal din secolul al XIII-lea, care găzduiește acum o bibliotecă și un muzeu de istorie locală.
 • Străzile și piețele istorice: străzi și piețe pline de viață și istorie, unde puteți găsi clădiri istorice, magazine, restaurante și cafenele.

Centrul istoric al orașului Como este un loc în care istoria și arhitectura se întâlnesc într-un mod fascinant. Acest capitol vă prezintă principalele obiective turistice din centrul istoric al orașului Como, locuri care trebuie să le vizitați atunci când ajungeți în acest oraș minunat.

Obiective turistice Como: Muzee și galerii

Como, un oraș situat în regiunea Lombardia, Italia, este cunoscut pentru frumusețea sa naturală și pentru bogăția sa culturală. În afară de obiectivele turistice naturale și istorice, Como este și un oraș cu o bogată viață culturală, cu multe muzee și galerii care prezintă o varietate de artefacte și opere de artă. În acest capitol, vom explora principalele muzee și galerii din Como, care sunt obligatorii pentru orice turist care dorește să descopere cultura și istoria orașului.

Muzeul Arheologic Paolo Giovio

Muzeul Arheologic Paolo Giovio este unul dintre cele mai importante muzee din Como, care prezintă o colecție impresionantă de artefacte arheologice. Muzeul a fost fondat în 1897 și este numit după Paolo Giovio, un istoric și arheolog italian. Colecția muzeului include artefacte din epoca romană, precum și obiecte din epoca medievală și modernă. Printre exponatele muzeului se numără și o colecție de monede antice, obiecte de ceramică și sculpturi.

 • Artefacte romane: Muzeul prezintă o colecție impresionantă de artefacte romane, inclusiv obiecte de ceramică, monede și sculpturi.
 • Obiecte medievale: Muzeul prezintă și o colecție de obiecte medievale, inclusiv armuri, arme și obiecte de cult.
 • Exponate moderne: Muzeul prezintă și o colecție de exponate moderne, inclusiv opere de artă și obiecte de design.

Galeria Pliniana

Galeria Pliniana este o galerie de artă situată în centrul orașului Como, care prezintă o colecție de opere de artă moderne și contemporane. Galeria a fost fondată în 1980 și este numită după Pliniu cel Bătrân, un scriitor și naturalist roman. Colecția galeriei include opere de artă de la artiști italieni și internaționali, precum și o colecție de sculpturi și obiecte de design.

 • Opere de artă moderne: Galeria prezintă o colecție de opere de artă moderne, inclusiv picturi, sculpturi și instalații.
 • Artiști italieni: Galeria prezintă și o colecție de opere de artă de la artiști italieni, inclusiv opere de artă contemporane.
 • Exponate internaționale: Galeria prezintă și o colecție de opere de artă internaționale, inclusiv opere de artă contemporane.

Muzeul Didactic de Știință

Muzeul Didactic de Știință este un muzeu interactiv situat în Como, care prezintă o colecție de exponate științifice și interactive. Muzeul a fost fondat în 1990 și este destinat copiilor și adulților care doresc să descopere lumea științei și tehnologiei. Colecția muzeului include exponate interactive, precum și o colecție de instrumente științifice și tehnologice.

 • Exponate interactive: Muzeul prezintă o colecție de exponate interactive, care permit vizitatorilor să descopere lumea științei și tehnologiei.
 • Instrumente științifice: Muzeul prezintă și o colecție de instrumente științifice, inclusiv microscoape, telescoape și alte instrumente științifice.
 • Exponate tehnologice: Muzeul prezintă și o colecție de exponate tehnologice, inclusiv computere și alte dispozitive electronice.

„Como este un oraș cu o bogată viață culturală, care oferă vizitatorilor săi o varietate de muzee și galerii care prezintă o varietate de artefacte și opere de artă.”

Obiective turistice Como: Evenimente și activități

Como, un oraș situat în regiunea Lombardia, Italia, este cunoscut pentru frumusețea sa naturală și istorică. În afară de obiectivele turistice principale, Como oferă o varietate de evenimente și activități care atrag turiștii din întreaga lume. În acest capitol, vom explora evenimentele și activitățile disponibile în Como, care fac din acest oraș un loc ideal pentru vacanțe și excursii.

Festivaluri și evenimente

Como este gazda unor festivaluri și evenimente unice, care atrag turiștii din întreaga lume. Unul dintre cele mai cunoscute evenimente este Festa del Volo, un festival de zbor cu baloane cu aer cald, care are loc în luna septembrie. Alte evenimente importante includ Festa della Madonna, un festival religios care are loc în luna august, și Festa dei Noantri, un festival de muzică și dans care are loc în luna iulie.

În afară de aceste evenimente, Como găzduiește și evenimente culturale, cum ar fi Festivalul Internațional de Muzică de Cameră și Festivalul de Film de la Como. Aceste evenimente oferă oportunități unice de a descoperi cultura și istoria orașului.

Activități pe lac

Lacul Como, unul dintre cele mai frumoase lacuri din Italia, oferă o varietate de activități pe apă. Una dintre cele mai populare activități este navigația, care permite turiștilor să exploreze lacul și să descopere frumusețea sa naturală. Alte activități disponibile includ pescuitul, înotul și chiar și surfing-ul.

În afară de aceste activități, turiștii pot să se bucure de o excursie cu barca pe lac, care oferă o vedere panoramică a orașului și a lacului. Această excursie este ideală pentru cei care doresc să descopere frumusețea naturală a lacului și a orașului.

Excursii și tururi

Como oferă o varietate de excursii și tururi, care permit turiștilor să descopere orașul și împrejurimile sale. Una dintre cele mai populare excursii este turul orașului, care permite turiștilor să descopere principalele obiective turistice din Como, cum ar fi Piazza del Duomo și Broletto.

Alte excursii disponibile includ turul lacului, care permite turiștilor să descopere frumusețea naturală a lacului și a orașului, și turul vechiului oraș, care permite turiștilor să descopere istoria și cultura orașului.

5 Puncte Cheie

 • Festa del Volo, un festival de zbor cu baloane cu aer cald
 • Festa della Madonna, un festival religios
 • Festa dei Noantri, un festival de muzică și dans
 • Navigația pe lac, o activitate populară pe lac
 • Excursii și tururi, care permit turiștilor să descopere orașul și împrejurimile sale

Como este un oraș care oferă o varietate de evenimente și activități, care atrag turiștii din întreaga lume. De la festivaluri și evenimente, până la activități pe lac și excursii, Como este un loc ideal pentru vacanțe și excursii.