Transformă-ți baia într-o oază de relaxare: 5 idei de design și accesorii

Baia poate fi mai mult decât un spațiu util, poate fi oaza ta de liniște și relaxare în care te retragi ori de câte ori ești epuizat. Iată la ce să fii atent când îți amenajezi baia:

Adaugă elemente naturale

Utilizarea materialelor naturale, a plantelor și a culorilor inspirate din natură poate crea o atmosferă calmantă și revitalizantă. Poți aduce natura în baia ta în diverse moduri, de la dulapuri și rafturi din lemn, la plăci de faianta care imită texturile naturale, plante de interior și accesorii din ratan și bambus. 

Optează pentru un stil minimalist

Stilul minimalist în baie se caracterizează prin simplitate, funcționalitate și o estetică curată. Mobilierul și obiectele sanitare sunt alese pentru liniile lor curate și formele geometrice simple. Depozitarea este bine organizată și ascunsă, cu dulapuri încorporate și rafturi discrete, pentru a nu aglomera spațiul. Materialele utilizate, cum ar fi sticla, metalul și lemnul tratat, adaugă o notă de eleganță și durabilitate, contribuind la atmosfera ordonată și rafinată specifică stilului minimalist.

Ai grijă la paleta de culori

O paletă de culori neutre și naturale, precum nuanțele de alb, bej, gri deschis și verde evocă un sentiment de serenitate și spațiu deschis, imitând tonurile găsite în natură. Nuanțele deschise de bej și gri aduc căldură și echilibru, fără a suprasolicita vizual. Integrarea acestor culori în plăcile de gresie, pereți, mobilier, textile și accesorii ajută la crearea unui spațiu de baie armonios, ideal pentru relaxare și liniște.

Adaugă elemente de SPA

Pentru a aduce elementele unui spa în baia ta, concentrează-te pe detalii care promovează relaxarea și luxul. Accesoriile din lemn tratat, cum ar fi tăvițele pentru cadă și rafturile, adaugă o notă naturală și caldă. Iluminarea joacă un rol crucial – optează pentru lumini reglabile și lumânări parfumate pentru a crea o atmosferă relaxantă. Plantele de interior, cum ar fi ferigile sau bambusul, aduc un strop de verdeață și purifică aerul. Prosoapele pufoase și halatele moi, alături de produsele de îngrijire de lux, completează această experiență de SPA.

Gândește bine spațiul de depozitare

Gândește-te la soluții de depozitare personalizate, adaptate nevoilor tale specifice și dimensiunilor băii tale, pentru a crea un spațiu ordonat și organizat, care să-ți faciliteze rutina zilnică. Optează pentru mobilier cu multiple funcții, cum ar fi dulapuri suspendate sau rafturi cu sertare, pentru a profita de spațiul vertical. Utilizează coșuri sau cutii decorative pentru a organiza și ascunde obiectele mici, precum produsele de igienă personală sau prosoapele de rezervă. Încorporează oglinzi cu spații de depozitare ascunse, astfel încât să poți păstra articolele esențiale la îndemână, fără a le expune la vedere.

Urmează sfaturile de mai sus și vei obține o baie confortabilă, în care te poți relaxa de fiecare dată!