Soluții practice care te ajută să menții un aer curat în locuința ta zi de zi

Avem grijă ca locuințele noastre să fie curate și sigure, dar aerul de la interior este cheia confortului și sănătății. Aerul curat face minuni pentru starea ta de spirit și de sănătate, așa că deschide larg ferestrele și ușile de câte ori ai ocazia pentru a permite circulația aerului în locuință.

Studiile arată că aerul din interior este cu până la 5 ori mai poluat decât aerul din exterior, printre vinovați numărându-se mobilierul, produsele de curățare, parfumurile și lumânările parfumate.

În acest articol îți prezentăm câteva soluții practice care te vor ajuta să menții un aer curat în locuința ta zi de zi.

Aerisește locuința de mai multe ori pe zi

Pentru a te bucura de un aer proaspăt în mediul casei tale, cel mai la îndemână lucru pe care îl poți face este aerisirea locuinței. Deschide ferestrele și ușile în mod regulat pe tot parcursul zilei pentru a atrage mai mult aer proaspăt în casă, în special în timp ce gătești sau faci duș.

Dacă ai ferestre termopan, cunoscute pentru capacitatea lor de a asigura o izolare termică excelentă, poți lăsa ferestrele deschise pentru 6-10 minute de 3 ori pe zi, pe timp de iarnă, în timp ce în lunile de vară poți ține deschise ferestrele în jur de 30 de minute.

Controlează umiditatea din locuință

Menținerea unui nivel optim de umiditate în interior (între 30% și 50%, în funcție de anotimp) ajută la prevenirea formării mucegaiului și, implicit, la poluarea aerului din casă.

Dintre toate încăperile unei locuințe, băile sunt spațiile care au cea mai mare nevoie de o bună ventilație a aerului, pentru a elimina excesul de umiditate. În absența unui geam baie, instalarea unui sistem care să permită eliminarea vaporilor de apă este obligatorie.

Umiditatea din baie este o preocupare reală, având în vedere că poate duce la apariția unor probleme de sănătate cum ar fi astmul, alergiile, erupțiile cutanate sau disconfortul ocular. Pentru a preveni problemele de sănătate, asigură-te că aceste zone umede din casă sunt bine aerisite și uscate.

Păstrează-ți casa curată și ordonată

Curățenia regulată nu doar elimină praful și bacteriile, dar și îmbunătățește calitatea aerului din locuință. Aspiră covoarele și suprafețele, șterge praful de pe suprafața mobilierului și schimbă lenjeria de pat cât mai des, iar astfel aerul din locuința ta se va schimba semnificativ.

Stabilește o zi din săptămână pentru a face curățenie generală și încearcă să renunți la lucrurile pe care nu le mai folosești. În plus, îngrijește plantele din casa ta. Ele nu doar îmbunătățesc estetica casei, dar și purifică aerul. Ficusul, Aloe Vera, Palmierul pitic și Crinul Păcii sunt renumite pentru proprietățile lor.

Adoptă aceste obiceiuri simple și îți vei transforma locuința într-un spațiu primitor și sănătos.