Trucuri și secrete pentru ca florile din vază să reziste mai mult timp

Florile aduc cu ele frumusețea naturii și ne permit să ne bucurăm de coloristica lor extraordinară, astfel că unul dintre rolurile acestora este și cel estetic. Florile, o dată primite, vor fi puse în vază, iar prin aceasta încercăm să le prezervăm cât mai mult viața, pentru a ne bucura mult timp de acestea. Dacă vrei ca și tu să folosești florile ca element de decorate și vrei ca acestea să reziste, iată care sunt micile trucuri și secrete care s-ar putea să îți fie de folos. 

Transportul eficient al florilor 

Dacă ai primit un buchet de flori și intenționezi să pui florile în vază atunci ar trebui să știi că felul în care le transporți influențează durata de viață a acestora. Nu întâmplător florăriile cu servicii de livrare de flori in Bucuresti folosesc protecții pentru flor, deoarece acestea trebuie să fie cât mai puțin expuse la temperaturi scăzute, frigului sau șocurilor mecanice. Protejează așadar florile folosind o pungă de carton sau plastic, însă fără a acoperi complet tijele florilor. 

Tăierea tijelor florilor

Pentru un efect deosebit, tijele florilor sunt adesea tăiate la o lungime mai mare, însă acestea pot fi scurtate în funcție de dimensiunile vazei. Scurtarea frunzelor are un efect benefic asupra păstrării acestora pentru un timp îndelungat deoarece astfel sunt eliminate zonele deteriorate și este facilitată absorbția apei. Astfel, dacă  primești un buchet flori de primavara, înainte de a-l pune în vază cosmetizează tijele florilor.

Taie tijele în unghi

După culegere florile au în continuare nevoie de apă, iar pentru a spori absorbția tijele sunt tăiate oblic, în secțiune transversală. Acest lucru este important deoarece se mărește suprafața prin care poate fi absorbită apa, comparativ cu o secțiune realizată în formă rotundă. 

Folosirea conservanților

Pentru ca florile să reziste cât mai bine este nevoie și de folosirea unor conservanți speciali, care să mențină prospețimea plantei. În vreme ce o parte din acești conservanți pot fi achiziționați din fitofarmacii, mai există și alte „soluții” precum folosirea zahărului sau a aspirinei. Aceste produse au efect asupra menținerii prospețimii plantei, așadar poți folosi o linguriță de zahăr pentru o vază cu flori sau un comprimat de aspirină. 

Curăță frunzele din apă

Descompunerea frunzelor care cad în apa de la flori conduce la apariția microorganismelor care pot afecta în mod negativ florile. Pentru a fi sigur că florile sunt în siguranță tot ce ai de făcut este să cureți foarte bine plantele de frunzele de jos, care vin în contact cu apa și de asemenea să cureți frunzele care cad în vază.

Florile sunt fragile și au nevoie de protecție, iar aceasta poate fi asigurată prin aceste mici trucuri. Curăță plantele, oferă-le lumină și căldură și prelungește-le astfel durata de viață în vaza din casa ta.